Tap i seriepremieren med 1-0 mot Oppsal

Postet av Fagerborg Ballklub den 16. Apr 2012

Vi taper til slutt en jevn og tett kamp mot Oppsal. Vi skaper flest store sjanser (5-3) men klarer ikke å score mål i en kamp som var mest preget av dueller og bra 4. div tempo. Oppsal setter sin tredje store sjanse i det 87 min og tar dermed 3 viktige poeng.

Fagerborgs lag: Glenn- Lars Jakob, Andreas, Mads, Pål- Vedran, Stig, Albert, Terje- Claudio, Andrés: Innbyttere: Erik, Bendik, Frode.

Med bare en keeper i stallen og skadet til seriepremieren, fikk vi hjelp av Fagerborg 4 slik at vi slapp å stille med en utespiller i mål i seriepremieren. Han klarte seg bra. Begge spissene våre var også ute (Bendik kom til 2. omgang og Lars sonet karantene for utvisningen mot Korsvoll). Likevel, den første halvtimen er det Fagerborg som kjører kampen og allerede i det første minuttet hadde vi store sjanser med henholdsvis Andrés og Terje. Trøkket vårt gav videre ikke noe særlig mer enn halvsjanser på et litt nonsjalant bortelag som insisterte på å spille seg ut bakfra. Det siste kvarteret av omgangen tok Oppsal over og kom nærmere og nærmere noe som kunne ha blitt målsjanser, men når de til slutt kom til skuddmuligheter havnet de godt utenfor mål. 5 min før pause fikk vi inn en kontring der Claudio fra en presset posisjon fikk lobbet over Oppsals målmann på halvdistanse men ballen gikk en halvmeter utenfor mål. Omgangen endte dermed 0-0.

2. omgang åpnet seg opp litt, men ikke slik man kan forvente av en 4. div kamp. Fortsatt var det tett med mye dueller, raske overganger som stort sett endte opp i ingenting fra begge lag. Oppsals unge spillere var både kvikke og ballsikre og de så mer og mer farlige ut selv om deres første virkelige store sjanse lot vente på seg til det gjensto 20 min. Før dette hadde Andrés en gylden mulighet men alene med keeper ble avslutningen for svak og vi fikk ikke den forløsende scoringen. Oppsal fikk nå en rekke muligheter på raske overganger på vår høyreside men skuddene fra skrå vinkel havnet i nettveggen alle gangene. 3 min før full tid kom kampens eneste mål. Første skuddet gikk i stanga, returen endret retning via keeper og rett i beina på en Oppsalspiller som enkelt kunne trille ballen i åpent mål. I tilleggstiden fikk vi en stor sjanse til å utlikne med Frode men første touchen var litt for dårlig slik at avslutningen gikk rett på keeper fra skrått hold.

Oppsal var spillemessig best i 2. omgang, men sjansemessig var dette jevnt. Ryktene om et godt Oppsal lag var sanne, bortsett fra den første halvtimen viste de seg som et godt lag med raske, ballsikre spillere og 2. omgang viste vel også at det neppe blir noen andre lag i 4. div som kommer til å ta dem på kondisen. For vår egen del var innsatsen upåklagelig, men kvalitetsmessig har vi en del vi kan rette på. Mer beslutsomhet i avslutningene, vilje til å gjøre faste situasjoner slik vi skal og bedre struktur i forsvarsarbeidet innledningsvis får være stikkord. At Oppsals trener oppsummerte med at nivået var skremmende dårlig får han stå for selv. Vi får bare slikke tapssårene og konsentrere oss om comebacket- der er vi jo gode...