En ny tøf bortekamp ble til slutt kronet med årets første bortepoeng etter 2-1 seier over Ready

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Mai 2013

Som ventet ble det en ny tøff kamp på borte bane for et Fagerborglag som ennå hadde til gode å ta poeng på bortebane i årets 4. div. Vi startet kampen best og tok ledelelsen 1-0 etter 10 min med Kim. Ready utliknet 2 min før pause, men vi svarte igjen 6 min inn i 2. omgang da Bendik var høyest på en korner. Ledelsen holdt seg helt ut til tross for sterkt Ready press på slutten. Vi gjør ingen god kamp fullt med mye rot og dueller, men kjemper hjem 3 viktige poeng.

Fagerborgs lag: Jakob- Lars J, Andreas, Bendik, Erik- Vegar, Vedran, Petter, Kim, Tom Ø- Lars K. Innbyttere: Ole (45. min), Øystein og Mats (62. min), Terje (80. min).

Vi ligger dypt i en 5er på midten og starter kampen best med brukbar intensitet. Etter 10 min får Kim trøklet seg igjennom og setter 1-0 på et hardt skudd fra 12 meter. Vi ender etter dette opp enda lavere og Ready slå en del lange krossere ut på sine kanter som vi stort sett faller riktig på. Offensivt er det rotete med mye lange baller før vi får flytta frem folk, utålmodige løsninger og til dels dårlig bevegelse. Vi virket tunge og trege i bevegelsene sammenlignet med forrige ukes kamp, og vinner heller ikke mye ball høyt oppe i banen til tross for at Ready spilte med stor risiko før den lange ballen kom. Vi fikk er par gode muligheter til, det samme gjorde Ready. Ready utliknet 2 min før pause med en lang krosser ut på kant, et øyeblikks uoppmerksomhet og kant fikk dradd seg inn i banen og satte den oppe i hjørnet fra 16 metern.

Enighet i pausen om at 1. omgang hadde vært for dårlig. 2. omgang startet med høyere intensistet og vi trøkket hjemmelaget bakover. Etter 6 min fikk vi korner og den var Bendik høyest på. Igjen ble vi veldig lave i spillet etter en ledelse. Ready begynte så smått å skape flere og flere sjanser og vi så enda tyngere og slitne ut enn i 1. omgang. En halv time før slutt setter vi inn nye krefter og mer energi. Kampsenarioet endret seg ikke mye defensivt den siste halvtimen, men offensivt fikk vi mer sting i kontringene. Ready presset på og skapte jevnt og trutt sjanser, mens vi kom nærmere og nærmere de virkelig gode kontringene som burde ha drept kampen. Men fortsatt mangler vi det lille ekstra (pasning/taktisk vurdring- ikke alltid spill på første bevegelse!) som gjør at vi ikke klarer å punktere motstanderens stormløp. Vi står den av, redder 3 poeng med blodslit og bryter åretsbortebane kompleks.

Ingen stor kamp fra vår side. Sist uke spilte vi årsbeste mot Frigg 2 der vi leverte spill på bra 3. div nivå. Denne kampen var tilbake til middels 4. div nivå både i kvalitet og intensitet. Vi har nå hatt flere uker der mange spillere IKKE har fått med seg fredagstreninga, som er den eneste treninga vi har i løpet av uka med litt fart og spenning. Det blir fort merkbart på ork og spill med manglende sammenheng på løp og pasninger. Det bør vi prøve å rette på de neste ukene. Hyggelig med 3 bortepoeng!