Tap mot Frigg i cupen med 3-2

Postet av Fagerborg Ballklub den 22. Mar 2014

Fagerborg gikk på et sjeldent tap mot Frigg da vi tapte 3-2 i bortekampen på Tørteberg kunstgress. Vi roterer det fælt til for oss selv med 3 store tabbemål før det var gått timen. Sluttspurten gav oss 2 mål, men et stort press mot Friggmålet på slutten gav oss ikke uavgjort og ekstraomganger. For første gang siden 2006 taper vi da en kamp mot storebror Frigg.

Fagerborgs lag: Jakob- Mads, Ole Marius, Eirik G, Sigve- Kristoffer, Eirik B, Petter, Kim, Ole Martin. Innbyttere: Lars J, Andreas S.

Rot og tull etter 10 sek og en alt for sen avklarering går i Friggs spiss som setter avslutningen utenfor mål fra god posisjon. De neste minuttene blir forutsigbart. Frigg triller ball med bra tempo og vi ligger riktig. Likevel kommer 1-0 etter 7 min alt for tidlig. Et innlegg fra skrå vinkel går på mål og Jakob feilberegner banen. Vi blir presset lavt, men henger godt med og Frigg skaper ingenting. På en kontring vipper Lars ballen forbi midtstopper som skyver bort ballen med handa og vi blir snytt for et soleklart straffespark. Så 20 min blir det 2-0. Igjen ligger vi i god balanse, men følger ikke opp sikringsjobben tidlig og automatisk og ballen går igjennom til spiss som alene med Jakob gjør ingen feil. Senere vinner vi en duell på frispark inn i boks, ballen går i tverleggern og blir klarert på streken. En sjansefattig omgang endte i med 0-2. Frigg var best med mest ball, men vi var hele tiden truende på kontringer og hadde en god del nesten muligheter.

I 2. omgang trøkker vi på og setter Frigg mye mer under press. Likevel skulle det bli 0-3 etter nok av stor tabbe bak før det var gått 10 min av omgangen. Et dårlig tilbakespill gikk til Friggs spiss som scorte. Vi brukte så ikke mer enn 5 min før en duellball ble headet i mål fra bakre stolpe av Lars. Vi fortsetter å presse på og nå setter vi Frigg ordentlig under press. Et kvarter før slutt får vi presset inn nok et frisparkmål og står fysisk veldig bra mot et Frigg lag som nå sleit veldig både i duespillet og med farta vår på kantene. Vi får enda 2-3 gode muligheter til å skaffe oss ekstraomganger, men den siste store sjansen på overtid går over mål. I 2. omgang var vi best- og surt å ryke ut på de baklengsmålene vi fikk i mot oss.

Til tross for tap- og nesten hjelper ingen på hesten- får vi igjen bekreftelse på at vi har et godt lag på gang. Vi ser bra ut, med fart, kraft og masse løpskapasitet. Vi sliter fortsatt en del med å sleppe ball i riktige rom tidlig og presist, slipper inn for lette mål i denne kampen-og taper på det, men setter et av Oslos beste 3. div lag under kraftig press i 2. omgang. Så tross alt en del positivt å ta med seg.