29.09.06 - seier over Bærum!

Postet av Fagerborg Ballklub den 29. Sep 2006

Lag: alex, roger trygve magnus ragnar, rune stig erik b eirk w, magnus carl

Tirsdag kveld var det duket for kamp mellom Bærum 2 og Fagerborg, på kadettangen, det skulle vise seg at Fagerborg ble for sterke.

Etter noen heller labre kamper og mange tidlige innsluppende mål var det et revansjesugent fagerborg lag som stilte på tirsdag. Vi klarte da også å unngå mål imot, kanskje fordi vi fikk en rolig start da deres keeper ble skadet etter 5 minutter, han ble erstattet av en meget liten keeper, alt lå ann til målfest. Men det skulle vise seg at det var mer enn vrient nok å score. Fagerborg styrer spillet, men er ofte noe slurvete i nest siste passningen, likvel burde vi ledet etter noen feite sjanser og kan nevne skuddet til Magnus som treffer stolpen og en noe tvilsom offsiden som hindrer carl i å sette inn 1-0. Men vi har god kontroll på kampen og spiller god fotball. Bærums unge mannskap skaper veldig lite, og lagene går til pause med 0-0.

Mørket senker seg over kaddettangen og med det noe dårlige flomlyset settes andre omgang igang. I denne kampen er det bare tre poeng som er godt nok, vi må derfor score mål. kampen går inn i samme spor der Fagerborg styrer kampen og Bærum sakper lite.Derfor var det vel bare et tidsspørsmål før målet måtte komme. Bakka slår et langt innlegg som går over feltet, en våken rune henter ballen ved 16 metern ser at erik winsnes kommer skrikende, rune slår ballen ut til erik som bresider ballen sikkert i mål, flott scoring 1-0. Etter dette bør vi score både ett og to mål til, men det blir med det ene målet. vi har kontroll (delvis) bakover og kampen ender med 1-0. det skal også nevnes at to fagerborgspillere måtte ut med krampe i leggen, snakk om lagmoral og offervilje, sånn skal det være.

Fagerborg taper og vinner sammen som et lag, men ekstra bemerking for banes beste er jo alltid lov. juryen kom fram til at BB ble Erik Winsnes, kruset kommer i posten.

20.05.06 - Vår 3 1-0 seier på rad i 3. div ble innkasert lørdag 20. mai borte mot Fjellhamar.

Postet av Fagerborg Ballklub den 20. Mai 2006

Etter den katastrofale sesongstarten har vi nå for alvor kommet i gang med poengplukkinga i 3.div med den 3 strake seieren. Igjen kom poengene mer som en konsekvens av at vi ikke slipper inn mål enn av rivende godt spill (vi spilte nemlig elendig!). Men så lenge man scorer mål og motstanderen ikke gjør det blir det 3 poeng.

Fagerborgs lag: Håkon, Andreas Åsmund Ragnar Bård, Henning Eirik B André Eirik U Geir, Carl. Innbyttere: Espen, Mads, Jack.

Med 5 nye forfall fra Frigg kampen ble det igjen brukt mye tid på forhånd for trenerteamet på å sette sammen et lag med noenlunde balanse og 3. div standard. Men med alle disse omfattende endringene i leddene var det noe nervøst og tafatt over spillet vårt fra første stund. Fjellhamar hadde vinden i ryggen og utnyttet dette til å slå mye langt på den "nye" (da tenker jeg ikke på alderen) forsvarsfireren. Med litt dårlig rytme og samhandling ble det en del farlige situasjoner og døballer som vi med nød og neppe fikk ordnet opp i. Fremover var det tannløst og blodfattig med mye dårlige pasninger og ikke alt for god jobbing. Fjellhamar hadde 2-3 store sjanser mens vi scorte på den ene av de 2 sjansene vi produserte i 1. omgang. Målet ble satt inn av Carl etter ca. 25 min etter et flott innlegg av Eirik B fra venstrekanten.

I 2. omgang jaget Fjellhamar redusering (i den grad kamptempoet kan kalles jaging) og vi lå lavt og kontrollerte defensivt (i hvertfall innimellom var det kontroll). Fjellhamar fikk en del sjanser utover i omgangen men vi red stormen av. Fremover kom vi også til en god del nestensjanser, men vi slurver ekstremt med pasningene i de avgjørende øyeblikkene når vi får gode brudd. Vi fikk enorme rom av en svak motstander som burde ha vært utnyttet til å skape noen gode overganger og produsert flere mål.

Med så dårlig spill skal vi være glade for at det ble 3 nye poeng. Nå har vi kontakt med øvre halvdel igjen. Heldigvis får vi nå 9 dager med kampfri og det er å håpe at flest mulig finner det opportunt å ta veien innom treningene i løpet av uka. Vi er nødt til å jobbe oss tilbake i form slik at vi klarer å prestere bedre spillemessig fremover- (selv om vi er glade for 3 nye poeng).

17.05.06 - Ny 1-0 seier i 3. div ble innkassert 15. mai hjemme på Tørteberg.

Postet av Fagerborg Ballklub den 17. Mai 2006

Etter en lengre ammetåkeperiode og dårlig tid får vi forsøke å vedlikeholde nettsiden vår igjen. Hva er vel da bedre enn å referere vår andre seier for sesongen som kom i lokaloppgjøret mot Frigg. Målet kom etter ca 25 min i 1. omgang (Carl) og stod seg helt ut kampen.

Fagerborgs lag: Håkon, Ragnar Åsmund André Roger, Eirik W Stig Eirik U, Geir Carl Arne. Innbyttere: Harald, Tobias og Andreas.

Forberedelsene til kampen var igjen preget av forfall og nye rokkeringer på lagoppstillingen. Vi klarte dog å komponere et bra lag til slutt og var optimistiske før kampen. Vi startet i en offensiv 4-3-3 formasjon med høyt press. Det viste seg dog å være litt vell strevsomt mot et godt trenet og ballsikkert Frigglag. Frigg på sin side var like offensive og startet med 3 bak og 5 mann på midten. Dette gav oss store rom fremover og Frigg var hele tiden i overtall på midten. Den første halvtimen var dermed preget av hawai-fotball og mye halvsjanser. Målet til Carl kom etter ca 25 min der han gjør det meste på egenhånd. Han mottar ballen på 20 meter, vinner en duell mot 2 Friggspillere og klinker ballen i nota. Dagens prestasjon. Resten av omgangen sliter vi med å få tak i ballen og Frigg spiller seg hele tiden lett igjennom midtbaneleddet vårt.

Til 2. omgang justerer vi presset til lavt samtidig som Harald kommer inn med bra løpsstyrke på midtbanen. Vi klarer dermed å bli mer kompakte og Frigg blir tvunget til å gå mer sidelengs med ball enn fremover. Frigg styrer spillet og har klart mest ballen. Men bortsett fra en glipp (gjennomløping og lobb over mål) er vi veldig trygge bakover. Vi skaper også noen meget feite sjanser på overganger dog uten å lykkes med å putte et til. Til slutt vinner vi 1-0 etter iherdig defensiv jobbing.

Det positive er selvsagt at vi plukker 3 nye poeng (med et lag ute av form), holder nullen igjen og det at alle jobber hardt for å klare dette. Spillemessig har vi fortsatt åpenbart mye å gå på. Vi trenger nok fortsatt mer tid på å få både spillere og laget i form. Men i løpet av et par uker har vi antakelig 3-4 mann til på plass og de som nettopp er tilbake fra skade har fått litt tid til å trene seg opp igjen. Da bør vi bli bra spillemessig også!

17.05.06 - Ny seier til Fagerborg 2 i 4 div borte mot Holmen 16. mai.

Rekruttene våre klarte tirsdag kveld å hente 3 nye poeng etter en overraskende 4-1 seier borte mot Holmen. Målene ble satt inn av Mads (2 gjennomløpinger) og Jack (2 kornere). Dermed er vi for alvor i gang med poengplukkinga i 4 div også.

Som ventet ble det vanskelig å finne 11 fagerborgere som kunne spille kamp på "lille syttende mai". Men, til slutt klarte vi dog å stille med 11 mann da siste mann ankom kampstart 30 sek før den ble startet. Det eneste målet i første omgang kom etter ca. 27 min. Mads fikk en stikker i bakrommet og løp i fra mann, rundet målmannen og satte ballen i nota med dødsforakt! Et fint mål. Bakover var det trygt med bra forsvarspill og en ruvende keeper i Alex.

2-0 målet kom etter ca. 6 min i 2. omgang på en korner. På bakerste stolpe dukket Jack opp og satte inn ballen etter litt klabb og babb. Mads satte inn 3-0 noen min senere på en ny gjennomløping. Resten av omgangen ble preget av at vi lå bra defensivt og skapte mange farlige sjanser gjennom kontringer. Holmen reduserte etter 21 min på en korner, mens spikern i kista ble satt av Jack på en ny korner 7 min før slutt. En fornøyd gjeng kunne dermed kruse inn til 3 nye poeng - og Fagerborg har for alvor begynt å sanke poeng med lagene sine etter en nistrist april måned.

03.04.06 - Vår tradisjonelle treningsleir Danmark ble avholdt i Slettestrand fra 30/3-2/4.

Postet av Fagerborg Ballklub den 3. Apr 2006

Etter mye frem og tilbake pga vanskelige værfohold og mange forfall, endte den med at vi dro til Slettestrand i Danmark på en 3-dagers treningsleir. Som vanlig ble det vellykket både sportslig og sosialt.

Opprinnelig var det påmeldt 27 mann til treningsleieren vår, men grunnet den ene skaden etter den andre og diverse andre forfall var det til slutt en svekket tropp på bare 19 mann som dro avsted sammen med 3 ledere- Arne D, Sverre og Vidar.

Sportslig sett gjennomførte vi 2 treninger med hovedvekt på formasjonstrening og døballer.

Fagerborgs lag fredag mot Vigør fra Kristiansand: Håkon, Magnus Kenneth Åsmund Roger, Eirik B Ragnar André, Henning Carl. Innbyttere: Anders, Harald og Tobias. Vigør regner seg selv som opprykkskandidat i sørlandsavdelingen. Kampen ble en jevn batalje- der vi var best i første omgang og Vigør hadde ballen mest i andre omgang. De store sjansene var det stort sett vi som skapte mens det var Vigør som stod for effektiveten og satte 2 mål på de 3 sjansene de hadde i løpet av 90 minutter. Til tross for tap var kampen spillemessig en opptur etter den begredelige kampen mot KFUM sist uke. Defensivt var det nesten prikkfritt helt til det glapp 2 ganger de siste 10 minuttene. Offensivt skulle vi gjerne hatt litt større trøkk innimellom- men vi skaper nok sjanser til at vi burde ha scoret 2-3 ganger.

Lørdag var det Jerv fra Grimstad som stod på den andre siden. Vi stilte denne dagen med et meget ungt lag sammen med 3 old boyser (undertegnede, Bård og André- sorry André). Fagerborgs lag: Even, Jon-Inge Anders Ragnar Bård, Jack André Medjid Eirik B Harald, Tobias. Med 3 16-17 åringer og resten rundt 20 år, bortsett fra de nevnte evigunge :) var vi spent på hvordan dette skulle gå mot et Jerv lag som tradisjonelt bruker å være et godt lag. Unggutta klarte seg meget bra - og kunne gå til pause med 0-0 i en kamp med absolutt brukbart 3-div tempo. Jerv tok mer og mer over i 2. omgang og de fikk sitt ledermål et kvarter ut i omgangen etter en corner situasjon. 25 min før slutt byttet vi innpå 5 mann med mer eller mindre friske rutinerte ben. Kampen endret dermed karakter og herfra og inn var det Fagerborg som hadde initiativet. Carl utliknet til 1-1 på en corner og Rune satte seiersmålet på en frispark situasjon 15 min før slutt. Dermed var det en fornøyd Fagerborg gjeng som avsluttet den sportslige biten av treningsleiren.